lørdag 20. januar 2024

Gratulerer med velodromen!

Gratulerer til sykkelsporten, til idretten og til Asker kommune. Dette har blitt et praktanlegg. Takk til alle som har bidratt.

Nylig hadde jeg gleden av å være invitert til den offisielle åpningen av velodromanlegget i Langenga. Det var stas å kunne si noen ord på vegne av fylkeskommunen, i et anlegg jeg har vært med på å heie frem som politiker i Asker. Det har vært en «bumpy ride», men nå står anlegget der. Til glede for svært mange. Anlegget er nemlig mye mer enn en velodrom: En aktivitetsflate på indre bane tilsvarende en vanlig idrettshall, lager, garderober, styrkerom, spinningsal, klubbrom og sosiale rom. En ny fekteklubb i Asker har allerede sett dagens lys.

Profesjonell holdning
Alle disse funksjonene har dannet grunnlaget for samlet søknadssum for spillemidler. Fylkeskommunen har hatt en tett og god dialog med cykleforbundet og kommunen om anlegget. Vi har veiledet søker i prosessen med spillemidler og gjennom dialog og i samråd med søker fått det maksimale ut av ordningen. Til tross for utfordringer underveis i prosessen må Norges Cykleforbund /Norsk kompetansesenter for sykkel berømmes for gode og ryddige søknader og en enorm innsats for å realisere prosjektet. Fra fylkeskommunens side har vi opplevd en særdeles profesjonell holdning til både anlegget, gjennomføring av planene og ikke minst i forhold til spillemiddelordningen. Jeg tror at ærligheten og åpenheten rundt utfordringene, viljen til å diskutere løsninger og evnen de har vist til å tilpasse seg og omstille seg, er mye av grunnen til at vi har fått et så flott anlegg.

Ros til Asker kommune
Også Asker kommune har spilt en helt avgjørende rolle. Kommunen har gått inn med store summer i anlegget og vist vilje til å stille økonomiske garantier. Uten dette kunne anlegget sannsynligvis ikke vært realisert. Også Asker kommune har vist stor vilje og evne til å finne løsninger underveis, og jeg må få berømme kommunen for tenkningen rundt anlegg som en del av stedsutvikling og identitetsbygging. Samarbeidet med NTF-systemet er spennende, og med sosialistene ute av regjeringen om snaut to år har jeg tro på at Norges Realfaggymnas ungdomsskole også kan flytte inn.

LØSNINGSORIENTERT: Asker kommune, med ordfører Lene i spissen, har bidratt både med økonomi og en løsningsorientert tilnærming for å få realisert anlegget.

Toppidrett og rekruttering
Anlegget vil være særdeles viktig for toppidrettssatsing og gir store muligheter for gode treningsmiljøer. Samtidig vil det være et rekrutteringsanlegg for barn og ungdom. Også mosjonister kan kjøpe treningstider, men må gjennom et opplæringskurs for å benytte velodromen. Jeg er stolt av å ha vært en del av det politiske flertallet som har fått til dette. Politikk handler i stor grad om å våge, om å gå foran, om å lede. La meg nok en gang gratulere med et fantastisk anlegg som vil ha stor betydning for sykkelidretten, for idretten ellers og for innbyggerne i Asker.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar