søndag 8. november 2020

Når kjønn trumfer politisk profil

Det er en ting jeg har stusset over, og særlig etter det amerikanske presidentvalget. Det virker som om mange – særlig kvinner – har en hang til å se helt bort fra kvalifikasjoner og politisk profil så lenge kvinner kan velges inn i politiske verv. Fordi de er kvinner.

Kjønn synes altså å være eneste gyldige kriterium, så lenge man får valgt kvinner. Det siste og kanskje beste eksempelet på dette er valget av den blodrøde og spektakulært upopulære senatoren fra California, Kamala Harris, som USAs visepresident. Kvinner som selv sier at de hører til på høyresiden politisk, hyller Harris helt ukritisk. Noen omtaler henne sågar som «svært dyktig, sympatisk, klok og forutsigbar" (!). Fordi hun er kvinne. Men gjør du det har du a) ikke fått med deg hvilken politisk profil Harris har, eller b) du gir f… i den politiske profilen fordi Harris er kvinne. Unnskyld meg, men slik kan vi ikke ha det. Først og fremst er det en grov nedvurdering av kvinner å vurdere dem annerledes enn menn, ved at kjønn vektes høyere som «kvalifikasjon».

Marxisme
Kamala Harris har støttet Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) og «Green New Deal», «Medicare for all», en føderal legalisering av marihuana og avkriminalisering av ulovlig innvandring. Så langt har Joe Biden ikke erklært sin støtte til noe av dette. Det er heller ikke så lenge siden at Harris anklaget Biden for å være rasist. Videre har Harris flere ganger gitt uttrykk for at alle skal tjene likt og at bedrifter skal ha en egen «equal pay» sertifisering, eller risikere høye bøter. Det høres ut som om noe militante svenske feminister kunne ha funnet på. Dette er rendyrket marxisme.

Radikal agenda
At Joe Biden ble demokratenes presidentkandidat fremstår for mange som en gåte, og det er tvilsomt om han holder i fire år, for ikke å snakke om i åtte. Biden med sin begynnende demens virker nesten som et tomt skall, som den sinte sosialistfløyen med AOC og Bernie Sanders kan bruke til å bane veien for sin agenda med Kamala Harris som et nyttig instrument. At Harris kan få avgjørende innflytelse i det hvite hus, og – enda verre – ende opp som president, bør skremme vannet av ikke bare amerikanerne men hele den frie verden. Det amerikanske kommunistpartiet var for øvrig kjapt ute med å erklære sin støtte til Biden/Harris.

VENSTRERADIKAL: Omstridte Kamala Harris er valgt som USAs neste visepresident. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar