tirsdag 1. oktober 2019

Ikke behov for bompengeliste i Asker

I Budstikka 15. september kan vi lese at Folkeaksjonen Nei Til Mer Bompenger (FNB) planlegger å stille liste i Asker om fire år. Det er det ingen grunn til.

Fremskrittspartiet er mot bompenger. I Asker har vi stemt mot bompengefinansiering i alle saker og alle fora vi kan. Det vil vi fortsette med. Da det politiske flertallet i Asker (alle andre enn Frp) søkte om egen underavtale til byvekstavtalen mellom Oslo og Akershus, fremmet vi forslag om at en slik underavtale for Asker ikke skulle medføre innkreving av bompenger internt i kommunen eller ved kommunegrensen. Vi ble nedstemt.
Da vi i en interpellasjon til kommunestyret foreslo et prinsippvedtak om at det ikke blir aktuelt med bompenger i Asker, ble vi nedstemt. Problemet er ikke Frp, men at alle andre partier er for bompenger. Blir Frp stort nok blir det ingen bommer. Det synes rimelig åpenbart at man ikke kan kritisere oss for ikke å bli kvitt bomstasjonene så lenge man stemmer på partier som vil ha bompenger.

FLERTALLET BESTEMMER: Om flertallet vil ha bompenger - ja da blir det bompenger. Frp er det eneste partiet som er mot bompenger.
Gerner-Mathisen har trolig rett i at motstanden mot bompenger vil bli større når flere forstår virkningene av byvekstavtalene. Disse har nemlig innkreving av bompenger som premiss.
Bypakker med bom besluttes lokalt. Dersom en kommune med overveldende flertall ber Stortinget om å få bompenger, så får de det. Dersom de ikke vil ha bompenger, må de ikke be om det. Dersom velgerne ikke vil ha bompenger i sin kommune, så må de ikke stemme på et parti som vil ha bompenger. I Norge er det flertallet som bestemmer. Dessverre støtter 85 % av innbyggerne i Norge mer bompenger. Derfor blir det mer bompenger. FNB skal ha takk for å ha løftet temaet høyt på dagsorden, og det store engasjementet mot bompenger er gledelig.
Er du motstander av bompenger bør du likevel stemme på oss. Fremskrittspartiet vil fortsette å kjempe mot bompenger, som det eneste partiet. Vi er et parti med en helhetlig politikk og gode løsninger på alle områder. Vi er ikke et en-saks aktivisme-parti som FNB, som ikke har noen sammenhengende politikk. Det virker dessuten som om FNB ikke helt er til å stole på. Her er det nok å vise til Stavanger, der de som stemte på FNB har grunn til å føle seg lurt: Her fikk bompengesosialistene makt, og valgte altså rødgrønt så fort sjansen bød seg. Meld deg gjerne inn i Frp for fortsatt kamp mot bompenger, om du ikke allerede har gjort det.

FORTSATT KAMP MOT BOMPENGER: Er du mot bompenger bør du stemme Frp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar