torsdag 29. april 2021

Barna på Hvalstad må ha tilgang på en flerbrukshall i nærområdet

Utvidelse av Hvalstad skole er viktig for å ivareta skolekapasiteten i Asker nord, og i tillegg må aktivitetsarealer til idrett utvides og fornyes. Det er mangel på aktivitetsarealer i områdene Hvalstad og Vestre Billingstad etter hvert som befolkningen øker i takt med boligutbyggingen. Derfor er det trist at administrasjonen i Asker kommune så tydelig motarbeider stor flerbrukshall i tilknytning til skolen.

Også innstillingene fra hovedutvalgene medborgerskap og oppvekst har blitt motarbeidet av administrasjonen. Flertallet i utvalgene gikk inn for stor flerbrukshall, men siden har kommune-ledelsen hatt det travelt med å motarbeide prosjektet. Det er produsert notater og gitt presentasjoner som tydelig viser at man stritter imot. Dessverre ga det politiske flertallet i formannskapet etter for presset og utsatte saken. I mellomtiden har vi vært på befaring i området. Der fikk vi også høre hvor dyrt og vanskelig dette ville bli.

Politikerne bestemmer
Det er grunn til å minne om at Asker kommune er en politisk styrt virksomhet. Det er de folkevalgte som fatter beslutninger og det er de folkevalgte som sitter med ansvaret. Jeg håper derfor at det fortsatt vil være et flertall for stor flerbrukshall. Hvalstad skole blir Askers største med nesten 800 elever, og det bør legges til rette for at det bygges en flerbrukshall tilknyttet denne. Det er interessant at en helt nødvendig utvidelse og oppgradering av Hvalstad skole har blitt en diskusjon rundt hvor stor idrettshall som skal bygges i tilknytning til den. Jeg mener at når kommunen først går inn for å bygge Askers største barneskole så får kommunen også ta regningen. Den bør inkludere en hall med full håndballstørrelse på rundt 1200 kvadratmeter.

Ikke troverdig
Jeg stusser veldig på den voldsomme eskaleringen av kostnadene som administrasjonen nå forsyner oss med. Når vi ser hva lignende skoleutbygginger har kostet i Asker, står ikke kostnadsbildet til troende. Det bør være nok å minne om Nesøya, Landøya og Torvbråten skoler. Her har vi sett at dette kan gjøres langt billigere. Det å bygge for små haller bør uansett tilhøre fortiden. Man trenger ikke å gjenta feil som er begått. Skrekkeksempelet er Leikvollhallen som i sin tid ble bygget uten tribuner.


BEFARING: Formannskapet på befaring på Hvalstad skole
Dårlig løsning
Kommunen må vise at man mener alvor med barns oppvekstvilkår og hvilken posisjon skolen med tilhørende anlegg skal ha i nærmiljøet. Om man først går inn for en utvidelse av Hvalstad skole i den størrelsen det er snakk om, kan man ikke i neste setning gå imot at barna skal få tilgang til flerbrukshall. Hallen skal ha plass til alle i nærmiljøet. Derfor er ikke den «løsningen» administrasjonen har lansert, med to haller (mindre hall på Hvalstad og stor flerbrukshall ved Nesbru VGS i samarbeid med fylkeskommunen) noen løsning. Det smaker av ansvarsfraskrivelse at man skyver dette over på Viken. Asker kommune har et ansvar for å sørge for at aktivitetstilbudet på Hvalstad ikke blir dårligere. Da bør ikke aktivitetstilbudet spres. Det snakkes ofte varmt om betydningen av felles sosiale arenaer i nærområdet, og i tilknytning til skolen. Dette ivaretas naturligvis ikke om et stort antall barn må reise til Nesbru.

ENGASJEMENT: Foreldre ønsket oss velkommen med hjemmebakst og kaffe. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar