lørdag 9. februar 2019

Ung aktivist gir håp for Sverige

Den 16 år gamle autistiske skoleskulkeren og klimaaktivisten Greta Thunberg bæres på gullstol av PK-eliten. FN, World Economic Forum i Davos og Skavlan vil alle ha sin del av henne, hun hylles av mainstream-medier over hele verden og hysteriet sprer seg. Jeg vil heller rette oppmerksomheten mot en annen svensk tenåring som det ikke skrives like mye om: Izabella Nilsson Jarvandi. På mange måter selveste «anti-Greta».

Det «syke» er at Thunberg selges inn som en som gjør opprør mot eliten. Det er egentlig et triks, siden hun krever eksakt det samme som eliten forlanger: Betingelsesløs aksept og omfavnelse av klimalobbyen og deres mål. At dette – med den tiltagende globaliseringen – ikke er i kompatibelt med interessene til en stadig større andel fattige mennesker i vestlige industriland, viser opprøret til de såkalte gule vestene.

PK-TV: Skoleskulkeren Greta Thunberg hos Skavlan

De gule vestene sprer seg nå i Sverige, der en tenåringsjente har gjort seg til talsperson for dem: 15 år gamle Izabella Nilsson Jarvandi fra Göteborg. Hun er sågar ett år yngre enn Greta, og hennes politiske motsats. Hun blir ikke omfavnet av mainstream media (msm). Hun står ikke for angst, men for et raseri som retter seg mot globaliseringen og mot svenske politikere som hun mener er i ferd med å ødelegge landet. Tenåringsjenta med iransk far og svensk mor advarer regjeringen: «Jeg er så rasende på politikerne. Jeg vil aldri gi meg og vil kjempe helt til det igjen hersker orden i Sverige». På sin twitter-konto holder hun ingenting tilbake: «Jeg er en ung politisk aktivist som jobber mot globalisering og for sannhet og rettferdighet for mitt kjære Sverige», heter det på hennes profil.

LEDERSKIKKELSE: Jarvandi ledet an i opprøret mot FNs global Compact for Migration og fremstår som en lederskikkelse for de gule vestene i Sverige.

Izabellas tweets er knallharde mot selvbildet til «det liberale establishment»: «Sammenlignet med resten av verden er det EU, regjeringen og andre makthavere som er ekstremistene. Hvem ellers er det som går inn for å utrydde sitt eget folk?», spør hun, og fyrer av mot venstresiden: «Venstresiden får meg egentlig til å le: På den ene siden vil de ha mangfold, mens på den andre siden mener de at alle skal være like. Ikke mye mangfold i det». Jarvandi har også engasjert seg som en tydelig motstander av FNs migrasjonsavtale Global Compact for Migration.

Jarvandi mener at msm bidrar til polarisering og til å splitte folk. I Sverige trenger hun uansett ikke disse mediene, da hun begynner å bli godt kjent. Så kjent at de gule vestene og andre globaliseringsmotstandere løfter henne frem som en frontfigur og har bildet hennes på store plakater når det arrangeres demonstrasjoner og hun står på talelisten..

Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg i Sverige. Jeg lar meg ikke overraske om stadig flere begynner å få nok. Kanskje er det fortsatt litt vikingblod igjen hos nabofolket. Selv om det kanskje trengs en ung svensk-iransk jente for å dra et folkelig opprør igang.



DEMONSTRASJON I STOCKHOLM: Izabella Nilsson Jarvandi. Merk dere navnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar