mandag 19. november 2018

Svømmehallene: Nei til økt billettpris og nei til baneleie ved kursaktivitet

I sitt forslag til Handlingsprogram for Asker 2019-2022 legger rådmannen opp til økte inntekter fra brukerbetalinger i svømmehallene på 1 million kroner i 2019. Enten har rådmannen tatt litt mye Møllers tran, eller så har han sett for mye mot Røyken. Uansett er det en dårlig idé.

0,5 millioner kroner tas gjennom økte billettpriser i Holmen og Risenga svømmehaller. Rådmannen argumenterer med at prisene vil samsvare med prisjusteringer i Røykenbadet (!). Jeg kan ikke se at dette er noe argument, og vil gå imot de foreslåtte økningene. Vi ønsker ikke at folk i Asker skal flås for å benytte svømmehallene. Videre foreslår rådmannen å hente inn ytterligere 0,5 millioner kroner ved å innføre leie per bane ved kursaktivitet i idrettsbasseng og varmtvannsbasseng. Også dette går Frp imot. Vi har gitt tydelig beskjed om dette med de endringene vi allerede har spilt inn til rådmannens forslag. Vi stusser veldig over at rådmannen på denne måten legger opp til å endre prinsippene for brukerbetaling i svømmehallene, uten at det har vært diskutert med Asker svømmeklubb og Asker Triatlonklubb som brukere av bassengene. Her stusser vi også ved rådmannens begrunnelse: «Dette er en praksis Røykenbadet har for eksterne kursholdere».
Om Røyken har dårligere løsninger og dårligere ordninger enn Asker, bør rådmannen jobbe for at Røyken skal opp på Askers standard – ikke at Asker skal senke den eller at det skal bli dyrere for våre brukere slik at aktiviteten blir skadelidende. Jeg kan forsikre om at jeg vil jobbe for at de negative konsekvensene av kommunesammenslåingen skal bli så små som mulig, og at gode ordninger vi har i «gamle Asker» bør sette standarden. Heller ikke Asker Idrettsråd har vært involvert i de prinsippendringene rådmannen legger opp til, til tross for at det bør være en selvfølge at alle forhold som berører harmonisering av priser, gebyrer og standarder mellom Asker, Røyken og Hurum når det gjelder idretten bør involvere idretten selv. Så langt har Høyre gitt uttrykk for at de støtter rådmannens budsjettforslag som det ligger, uten endringer, mens Asker Frp konkret har spilt inn at rådmannen bør skjerpe seg på disse punktene og foreslått konkret at økningene tas bort. Det er fortsatt slik at det er de folkevalgte som bestemmer, så om flertallet vil blir ikke de nevnte økningene noe av.

ØKTE PRISER: Rådmannen vil ha økte billettpriser svømmehallene på Risenga og på Holmen, og innføre leie for bruk av konkurransebasseng ved kursvirksomhet. Det fremstår som en veldig dårlig idé.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar