torsdag 24. november 2011

Kvinner klager mest

Ikke bare er kvinnene mest borte fra jobb, de klager også langt mer enn menn når de er forkjølet eller har influensa. I hvert fall om vi skal tro en australsk undersøkelse.

Det har vært en seiglivet myte at menn klager over den minste ting for å skaffe seg oppmerksomhet og sympati hos partneren, men det viser seg at det er kvinnene som overdriver symptomer for å få oppmerksomhet eller skaffe seg en dag eller to borte fra jobben (!). Et annet funn i den australske undersøkelsen bekrefter det man også har sett i Norge: At menn har en høyere terskel mot å være borte fra jobben enn kvinner.
Undersøkelsen fra Australia avdekker at flertallet av kvinnene som er spurt, innrømmer at de ofte overdriver symptomer på forkjølelse og influensa for å få sympati og støtte og noen dager ekstra fri fra jobb. Den britiske psykoterapeuten Glenda McMahon tror at kvinner bruker sykdom som unnskyldning for å skaffe seg oppmerksomhet. Hun fastslår at kvinner generelt snakker mer om hvordan de føler seg, mens menn snakker mer om det når de faktisk er syke. Hun mener det er slik myten om at menn tåler mindre og klager mer har oppstått. McMahon synes det er overraskende at resultatene i undersøkelsen viser at det er kvinnene som er de største klagerne når det gjelder forkjølelse og influensa. 2300 voksne personer deltok i undersøkelsen, som avslørte at 91 % av kvinnene ofte følte seg «dårlig eller veldig dårlig», mens bare 23 % av mennene svarte det samme. Kvinnene innrømmet videre at de følte seg overemosjonelle og svake når de var forkjølet, og at det tok mellom 8 og 10 dager å restituere seg. Mennene var tilbake i full vigør etter 2-3 dager.

KLAGER MEST: Det viser seg at det er kvinnene som klager og syter mest når de ikke føler seg helt bra...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar